In articolele precedente am vorbit despre Cum sa-ti alegi nisa de piata si Ce nume sa aiba blogul tau.
Inainte de a te apuca sa scrii articolele, mai sunt necesari 2 pasi, pe care ii vom discuta astazi.
1. Alegerea platformei pe care sa iti faci blogul
Exista o gramada de platforme pe care iti poti crea blogul, dar recomandarea mea ar fi sa folosesti WordPress.
Eu il folosesc pentru toate site-urile pe care le am si merge foarte bine. Site-urile pe WordPress sunt mai rapid indexate de Google si aceasta platforma ofera update-uri destul de frecvente, pentru ca tu sa te bucuri de cele mai bune servicii posibile.
Pe langa aceste doua motive, pe internet gasesti o gramada de plug-inuri, teme, tutoriale si instrumente care sa te ajute in crearea design-ului perfect pentru blogul tau.
2. Gazduirea blogului
In cele ce urmeaza vom vorbi despre tipul de gazduire pe care il poti alege pentru blogul tau.
Exista multe companii care ofera gazduire web pentru site-uri si le poti alege pe oricare dintre ele, atata timp cat te asiguri mai intai, ca ofera servicii ireprosabile.
Eu iti recomand BlueHost.
Daca vrei sa folosesti serviciile acestei companii pentru gazduirea blogului tau, iata un ghid care sigur iti va fi util ( mai ales daca nu te pricepi la partea tehnica): Cum sa creezi un blog pe WordPress in 5 minute [Tutorial]
In cazul in vrei sa folosesti gazduirea unei platforme de blogging gratuita (Ex: Blogger, Blogging) iti prezint un alt dezavantaj: site-ul tau poate fi oricand sters fara a te notifica in prealabil si astfel vei pierde tot continutul pe care l-ai creat.
Mai pune la socoteala si faptul ca, daca nu ti-ai setat un formular pentru strangerea e-mailurilor cititorilor tai, in cazul in care blogul tau dispare intr-o zi, tu nu iti vei putea tine legatura cu cititorii si va trebui sa o iei din nou de la zero.
Asadar, cantareste foarte bine avantajele si dezavantajele pe care ti le ofera platformele de blogging gratuite si ia cea mai buna decizie.