Asa imi povestea Rebeca, ultima oara cand ne-am intalnit sa ne plimbam in parc, cu copiii:
„Ma simt ca si cum as fi prinsa intr-un labirint in care nu mai gasesc iesirea. In fiecare zi ma duc la servici, vin acasa, am grija de copii, fac mancare, a doua zi o iau de la capat. Simt ca nu ma bucur de viata si imi pare rau ca nu am mai mult timp pentru a-l petrece impreuna cu copiii si sotul meu.
Ma gandesc serios sa fac economii pentru a putea sa le ofer un sprijin financiar copiilor mei, cand se vor face mari, insa salariul imi ajunge doar de la o luna la alta. Stau si ma gandesc iar si iar, dar nu stiu ce sa fac pentru ca in viata mea sa se produca schimbarea pe care o doresc.”
Si ea nu este singura in aceasta situatie…
Esti de acord ca, noi toti ne dorim sa avem un stil de viata mai bun: sa mancam mai sanatos, sa facem sport, sa petrecem mai mult timp cu cei dragi noua, sa calatorim si sa nu ducem grija zilei de maine?
Daca din punct de vedere afectiv, spiritual si moral nu te pot ajuta, pe plan financiar iti voi da o idee care te va ajuta sa iti imbunatatesti situatia materiala.
Asa ca, pregateste-te. In continuare iti voi arata ce sunt veniturile pasive si cum iti poti crea astfel de surse de venit pasiv, in viata ta.
Dar sa incepem cu inceputul…
Veniturile pasive reprezinta sursa unui trai linistit, lipsit de grija zilei de maine.
Ce sunt veniturile pasive?
Am gasit o definitie interesanta, pe site-ul gozman.ro si ti-o voi da pe aceasta, pentru ca mi se pare ca exprima foarte bine esenta cuvintelor venit pasiv sau rezidual:
„Este acel venit pentru care ai muncit o dată/o perioadă și ulterior culegi pe termen nedefinit roadele muncii tale, fără a fi nevoie să depui aceiași muncă. Să generezi venit pasiv înseamnă să pui pe picioare și automatizezi un proces care îți aduce bani fără a fi nevoie de prezența ta în continuare. În felul acesta, fie că ești în vacanță sau faci orice alt lucru ce nu generează bani, stilul tău de viață se menține. În unle cazuri chiar poate să crească.”
Vorbim de venit pasiv, atunci cand ne referim la urmatoarele tipuri de afaceri:
- inchirierea de imobile
- depozite bancare
- afaceri mlm
- drepturi de autor
- produse informationale
Personal, consider ca intra in categoria veniturilor pasive si activitatile care iti solicita cateva ore de munca pe luna, pentru intretinerea si dezvoltarea afacerii respective.
Dintre afacerile mentionate mai sus iti recomand produsele informationale. Despre acestea am vorbit intr-un articol anterior: 3 tipuri de infoproduse care iti baga bani in buzunar.
Ceea ce vreau sa retii foarte bine este ca…
Daca te intereseaza cu adevarat subiectul veniturilor pasive, este ca, spre deosebire de alte afaceri pe care le poti demara si care produc venit rezidual, vanzarea de produse informationale poate fi automatizata, in asa fel incat tu sa nu mai trebuiasca sa intervii in nici un fel.
Stii care-i smecheria aici?
Produsele informationale necesita atentia ta doar in etapele de vanzare si promovare online. Alte afaceri necesita interventia periodica a ta.
Hai sa-ti dau un exemplu clar!
In cazul inchirierii unor apartamente trebuie sa te duci sa colectezi banii reprezentand chiria ( in cazul in care nu ai un administrator care sa faca aceasta activitate in locul tau), in afacerile MLM trebuie sa tii legatura cat de cat cu echipa ta, altfel, vei constata cu parere de rau ca reprezentantii si liderii din echipa ta, daca nu le esti alaturi si nu ii motivezi, se pot lasa pe tanjeala destul de usor. Drept urmare castigurile tale din multi level marketing vor scadea.
CONCLUZIA?