O, da, despre gandirea pozitiva am putea vorbi zile in sir si nu am epuiza subiectul! S-au scris nenumarate carti, s-au facut filme, si se fac studii si in prezent.
Iata 5 lucruri pe care este bine sa le stii despre gandirea pozitiva:
1. Nu apare la persoanele negativiste!
Cum ar putea o persoana care se gandeste si isi sugereaza neincetat „nu pot, nu sunt in stare, sunt urat, neindemanatic, timid” etc. sa aiba succes? Esti ceea ce crezi ca esti.
Asa cum tu te consideri sau te desconsideri te vor vedea si ceilalti. Pentru ca tu le arati celor din jur exact ceea ce vrei sa vada la tine. Daca tu consideri ca esti „bun, profesionist, apt, indemanatic” etc. vei si lasa aceasta impresie.
Asadar, cand o idee negativa iti incolteste in minte, inlocuieste-o imediat cu alta pozitiva: „Sigur ca voi reusi. Pot sa fac asta!”
2. Gandirea pozitiva se educa.
Nu la scoala, de multe ori nici in familie, dar se poate educa de fiecare individ in parte. Asa cum spuneam mai sus, esti ceea ce vrei sa fii, asadar actioneaza in consecinta.
Cand te trezesti dimineata multumeste pentru inca o zi care ti-a fost data pentru a te bucura, pentru ca poti vedea lumina soarelui, pentru ca ai 2 maini, 2 picioare etc. (altii nu le au) si convinge-te ca poti face orice lucru bun pe care-l doresti.
3. Gandirea pozitiva este cheia succesului sau insuccesului din viata fiecaruia.
Daca gandesti pozitiv vei face tot ceea ce iti propui, iar daca un lucru nu iti va reusi vei considera ca nici nu este folositor pentru tine si de aceea nu ti-a fost dat sa-l ai. Daca esti negativist vei spune ca nu poti mai mult si esti un ratat. Tu alegi.
4. Nu se poate palpa, dar se poate simti clar in jur.
Sunt pretutindeni oameni in jurul nostru. Stand alaturi de unii ne umplem de energie pozitiva si ne inseninam ziua, alaturi de altii insa ne molesim si ne cuprinde tristetea si deznadejdea.
5. Este folosita de toti oamenii, din toate timpurile.
Asa cum apare scris in toate manuscrisele tuturor timpurilor, intotdeauna au existat 2 tipuri de oameni: cei care gandesc pozitiv si cei negativisti.
Ce crezi: marii cuceritori ar mai fi plecat la lupta daca s-ar fi gandit ca oricum nu aveau sa castige?
Cate vieti omenesti s-au pierdut in razboaie doar din ambitia unora de obtine ceea ce isi doresc?
Desigur, ceea ce vreau sa iti spun nu e sa calci pe cadavre pentru a reusi, pentru ca in viata ceea ce dai vei si primi inapoi.