15 pagini de o valoare inestimabila pentru blogul tau (II)

pagini importante pe blogContinuam discutia pe care am inceput-o data trecuta, despre paginile care ar trebui sa existe neaparat pe blogul tau.

Si norocoasa pagina cu nr. 7 este…

7. Pagina cu tabele pentru comparatii

Daca promovezi ofertele altor firme ce ofera acelasi tip de produs, iata ce te sfatuiesc: creeaza un tabel in care sa compari produsele acelor firme.

Astfel, cititorul interesat, va putea sa observe care sunt avantajele si dezavantajele in cazul produsului oferit de fiecare firma. Apoi, va alege produsul care i se pare potrivit nevoilor sale.

In felul acesta, cititorii blogului tau vor putea alege rapid si eficient produsul potrivit nevoilor si bugetului de care dispun. Si pentru asta te vor iubi.

Dar asta nu e tot. Daca esti afiliat la firmele despre care vorbeam mai sus, tu vei castiga bani indiferent de firma pe care o vor alege ei.

Drept urmare, ei obtin produsul dorit, iar tu castigi o anumita suma de bani, de fiecare data cand o persoana care poposeste pe blogul tau, se decide sa cumpere acel produs folosind linkul tau de afiliat.

8. Pagina cu resurse

Aceasta pagina este foarte interesanta si in acelasi timp foarte profitabila. O putem numi „sursa secreta generatoare de bani„.

De ce? Pentru ca aici, pe aceasta pagina poti crea o lista cu site-urile si produsele de care tu esti multumit si pe care le recomanzi si altora.

Produsele pe care le oferi pe aceasta pagina pot fi produsele tale sau produsele la care esti afiliat. Astfel, de fiecare data cand cineva cumpara ca urmare a recomandarii pe care tu o faci, vei castiga bani.

pagina de resurse

Iubesc aceasta pagina deoarece, pentru a castiga bani pe blog, nu trebuie sa pui reclame sau sa scrii advertoriale sau sa faci alt tip de reclama evidenta.

Creeaza aceasta pagina cu produse pe care tu le folosesti si le recomanzi, include-o in meniul blogului, iar persoanele interesate vor intra pe ea si vor cumpara produsele ( programe software, produse fizice, carti virtuale, cursuri etc.) de care au nevoie iar tu vei castiga bani.

9. Sitemap

Sitemap-ul reprezinta o arhiva a tuturor articolelor pe care tu le-ai creat de-a lungul timpului pe blogul tau.

sitemap cristinne ro

Aceasta pagina nu le este de folos vizitatorilor blogului tau, ci motoarelor de cautare. Acestea vor putea indexa mai rapid fiecare articol pe care tu il creezi. Dupa indexare, articolele tale vor aparea pe o anumita pozitie, in rezultatele afisate de respectivele motoare de cautare. [wdca_ad id=”5723″ ]

Asta este una din primele pagini pe care trebuie sa le creezi atunci cand incepi sa scrii articole pe blog. Doar iti doresti trafic gratuit de la motoarele de cautare, nu-i asa?

10. Pagina de publicitate

Mergem mai departe, la o forma clara de monetizare a blogului – Pagina de publicitate.

„Cere si ti se va da” spune o vorba pe care sunt sigura ca o stii si tu, prea bine. Si cel mai direct mod de a arata ca vrei sa castigi bani cu blogul tau este acela de a crea o pagina in care sa mentionezi care sunt tarifele pe care le practici.

Astfel, firmele interesate de publicitate, pot vedea concret, la ce forme de publicitate pot apela pe blogul tau, isi vor face socotelile pentru a vedea daca se merita investitia si apoi te vor contacta ca sa bateti palma si sa deveniti parteneri de afaceri.

11. Pagina cu postari favorite

Indiferent ca exista sau nu, in sidebar o pagina care afiseaza topul celor mai vizualizate postari, poti opta pentru a crea o pagina cu postari favorite. Aici, vei face o lista cu articolele pe care tu le consideri cele mai valoroase.

Trece aici articolele care au fost apreciate de multi dintre cititorii tai, care au o aplicabilitate practica mare sau care contin informatii care nu pot fi gasite nicaieri altundeva in afara de blogul tau.

Esti liber sa alegi criteriul dupa care vei crea aceasta lista cu postari favorite. Totusi, nu pierde din vedere elementul cel mai important: ele trebuie sa aiba valoare nu doar pentru tine ci si pentru vizitatorii care poposesc pe blogul tau.

12. Intrebari si raspunsuri

Daca pe parcursul activitatii tale ca blogger, ai constatat ca primesti intrebari care se repeta cu o anumita frecventa, este cazul sa devii mai eficient.

Creeaza o lista cu intrebarile care ti se pun adesea. Raspunde apoi la ele. Pune intrebarile si raspunsurile intr-o pagina, pe blogul tau, pentru ca, oricine este interesat, sa le poata accesa.

Astfel, tu iti vei petrece timpul pe care ti l-ai fi dedicat raspunzand iar si iar acestor intrebari, intr-un mod mai util si astfel iti vei spori eficienta.

13. Pagina pentru eroarea 404

Pagina de eroare 404 apare atunci cand, cineva scrie gresit un link spre blogul tau. In acest caz ii apare o pagina de eroare 404 standard.

De regula, atunci cand ni se intampla asta, optam pentru a inchide acea pagina si navigam mai departe, pe alte site-uri, pe internet. Astfel, acel site pierde un numar important de vizitatori.

Iata de ce, indemnul meu este urmatorul: nu lasa aceasta pagina asa cum este ea. Personalizeaz-o in asa fel incat sa redirectionezi vizitatorii care au ajuns pe aceasta pagina, inapoi pe blogul tau.

pagina eroare 404

Astfel, vei castiga cititori, pe care in cazul in care nu ti-ai fi personalizat aceasta pagina i-ai fi pierdut in mod sigur.

14. Pagina cu servicii de consultanta

Pe masura ce scrii pe blog, despre subiectul care te pasioneaza vei acumula din ce in ce mai multa experienta. Iar la un moment dat, vei decide chiar, sa oferi servicii de consultanta.

Creeaza-ti o pagina unde sa mentionezi tarifele pe care le practici si avantajele pe care le obtin cei care iti devin clienti. Astfel, iti vei putea vinde cunostintele pe bani si in acelasi timp ii vei putea ajuta pe semenii tai care au nevoie de informatiile pe care tu le detii.

15. Pagina pentru afiliati

Una din metodele de monetizare a blogului tau consta in crearea de produse. Odata create, produsele pot fi vandute prin intermediul afiliatilor. Astfel, tu le dai o parte din castiguri, iar ei se ocupa de tot ce inseamna promovare.

Pentru asta, trebuie mai intai sa pui la punct un plan de recompensare a afiliatilor si niste reguli care trebuie respectate. Toate acestea le vei mentiona pe pagina despre afiliere pe care o creezi.

In cazul in care nu ai produse proprii sau nu vrei sa iti vinzi produsele prin intermediul afiliatilor, nu crea aceasta pagina.

Totusi, din experienta iti spun ca te poti bucura de un profit frumos, daca iti pui la punct un program de afiliere si de asemenea scutesti timp si dureri de cap in ceea ce priveste promovarea produselor/serviciilor tale.

Acestea sunt cele 15 pagini pe care blogul tau ar trebui neaparat sa le aiba si iti recomand cu caldura sa le creezi cat mai curand. Ele te vor ajuta sa iti atingi mai curand obiectivele pe care ti le-ai stabilit in momentul crearii blogului.

Iti multumesc ca ai urmarit cu atentie informatiile pe care ti le-am prezentat in cele peste 2000 de cuvinte pe care le-am scris in acest articol. Acum este randul tau sa contribui.

Da LIKE acestui articol pentru ca prietenii tai sa afle de el si apoi nu uita sa-mi lasi un comentariu cu alte pagini pe care le consideri importante, si care ar trebui sa existe pe orice blog.

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Distribuie articolul pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email

Citeste pe aceeasi tema si...

AGENTIE DE MARKETING ONLINE,
SEO & WEB DESIGN

Iti Oferim Solutii De Marketing Online Care Iti Aduc Mai Multi Prospecti & Vanzari Mai Mari

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica

Adu-ti Site-ul in PRIMA PAGINA din Google!

Programeaza Sedinta Ta De Consultanta Gratuita cu Cristina Stoica